TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiMutfağa girip bulaşıkları yıkarken elimize aldığımız süngerlerin renk renk olduğunu fark etmişizdir. Yeşili, sarısı, mavisi, kırmızısı… Peki hiç düşündünüz mü, bu süngerlerin renkleri sadece süs olsun diye mi farklı, yoksa bir anlamı mı var?
Bulaşık süngerleri, köpük, kauçuk ve yapıştırılmış şeritlerden oluşur. Bu yüzeylerin rengi ise süngerin ne kadar sert olduğunu gösterebilir. Yanlış sünger kullanımı, hassas yüzeylerde çizilmelere yol açabilir. O nedenle sünger tercihi çok önemlidir.
Bulaşık süngerlerinin farklı renklere sahip olmasının birkaç nedeni var. Bunlardan biri hijyen, diğeri ise kullanım kolaylığıdır. Her renk, farklı bir kullanım alanını temsil eder. Böylece hem daha hijyenik hem de daha verimli bir temizlik sağlanır.
Bulaşık süngerlerinin üst kısmında bulunan yeşil kısım genellikle en sert olanıdır. Bu kısım, yanmış yemek kalıntılarını, inatçı yağları ve yapışmış kirleri temizlemek için idealdir. Yeşil kısım hassas yüzeyleri çizebilir. Teflon tava ve cam yüzeylerde kullanırken dikkatli olmak gerekir.
Bulaşık süngerlerinin en yumuşak kısmı genellikle sarıdır. Bu kısım, günlük bulaşık yıkamak için idealdir. Hassas yüzeylere zarar vermez ve nazikçe temizlik yapar. Eğer cam bardaklarınızın çizilmesini istemiyorsanız, sarı sünger kısmını tercih edin.
Mavi renkli süngerler genellikle orta sertliktedir. Hem dayanıklıdır hem de hassas yüzeylere zarar vermez. Bu yüzden mutfakta çok yönlü kullanım için idealdir. Hem bulaşıklarda hem de mutfak tezgahlarında kullanılabilir. Bazı süngerlerde ise kırmızı veya turuncu renkli olanlar, genellikle banyo ve tuvalet temizliği için kullanılır.
Siyah süngerler genellikle profesyonel mutfaklarda veya ağır sanayi temizliklerinde kullanılır. Oldukça sert yapıya sahiptir. Eğer sert yüzeyleri temizlemek istiyorsanız, siyah sünger kullanabilirsiniz. Unutmayalım, farklı renklerin kullanılmasının en önemli sebeplerinden biri hijyeni sağlamaktır.
Sünger kullanırken bazı detaylara dikkat etmeyi unutmamalısınız. Böylece kullandığınız süngerlerin ömrünün uzatabilir ve ortamı daha hijyenik hale getirebilirsiniz. Uzun süre kullanılan süngerler bakteri yuvasına dönüşebilir. Ayrıca, haftada bir süngerlerinizi kaynar suya batırarak mikroplardan arındırabilirsiniz.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
13 Mayıs 2025SPOR
13 Mayıs 2025GÜNDEM
13 Mayıs 2025SPOR
13 Mayıs 2025SPOR
13 Mayıs 2025GÜNDEM
13 Mayıs 2025GÜNDEM
13 Mayıs 2025